Nettó tömeg: 0,75 kg
Minőségét megőrzi: 4 nap

A vadkovászos kenyér jót tesz az emésztésünk egészségének. A fermentációs folyamat változást idéz elő a lisztben. Bizonyos rostfajtákból, táplálékokból és tápanyagokból bőséges mennyiség keletkezik, ami azt jelenti, hogy a kovászos kenyér egy prebiotikum. Gluténre kiváltott hatása: A tanulmány szerint a hosszú, lassú fermentáció módosította a búzalisztben lévő gliadinnak és gluteninnek azokat a részeit, amik mérgezők a cöliákiában szenvedők számára. A kovászos kenyér nagyon lassú hosszú fermentációja előemészti a gluténban lévő emészthetetlen aminosavakat, a prolint és a glutamint. Ezzel együtt a glutén lebomlása valójában sok tényezőtől függ, beleértve a tészta savasságát , a fermentáció hosszát, az anyakovászban lévő fehérjék fajtáját és mennyiségét. Az emésztőrendszerünk bélflóráját és a benne található mikrobákat, melyek feladata a táplálék tápanyagokká bontása, hogy azok szervezetünk számára emészthetőek legyenek az antibiotikumok, szteroidok és sok minden más erősen gyengíti. A bélbaktériumok képesek különböző vitaminok előállítására, az összes eszenciális és nem-eszenciális aminosav szintetizálására, és az epe biotranszformációjának végrehajtására. Ők biztosítják a biokémiai útvonalakat. A kovászos kenyér készítése közben a búza lassú fermentációja, csökkenteni fogja felfúvódást és a bélgázokat, így könnyebben emészthetővé téve a kenyeret.

Kategóriák: ,
Allergének: Dióféle- mandulamentes, Földimogyorómentes, Szójababmentes, Tojásmentes, Tejmentes