Nettó tömeg: |
0,75 kg |
Minőségét megörzi: |
3 nap |
A durum búza hagyományos búzával ellentétben, gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint magas koncentrátumban tartalmaz aminosavakat és magasabb a fehérjetartalma. A,B,E vitaminokból is többet tartalmaz mint a „testvére”. A durum búzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során. A durum búza magbelsőjére jellemző sárgás alapszínű, finom szemcsés őrlemény, csekély mértékű, a lisztszemcsékkel azonos méretű világos héjrészeket is tartalmaz. Így a belőle készült kovász előnyei megkérdőjelezhetetlenek: durum búza rosttartalma magasabb, mint a hagyományos búzáé, a vércukor szintet is lassabban emeli. A durum búzából tojás nélkül készült tészták, így jól alkalmazhatók koleszterinszegény diétákban, valamint cukorbetegek étrendjében. Alacsonyabb a glikémiás indexe.